kebab gyros.jpg
![]() | kebab gyros.jpg Rozmiar 29 KB |
majonez, kilka łyżek
keczub,
żółty ser, ok.30dag
filety z kurczaka, 2szt.
cebula, 2szt.
przyprawa GYROS, 1/2opakowania
ogórek konserwowy, 2-3szt.
świeża papryka(LUB mały słoik papryki konserwowej, 1szt.
dodaj do ulubionychdrukuj przepispowiadom znajomegooceń przepis
aktualna ocena: 4,21
Opis przygotowaniaczas przygotowania: do 60 min1. Ryż gotujemy,a następnie wkładamy do naczynia żaroodpornego.Polewamy majonezem i keczupem i posypujemy 1/3 strartego żółtego sera.
2. Filety z kurczaka i cebulę kroimy w kostke i razem podsmażamy na patelni w czasie smażenia posypujemy przyprawa gyros.Wkładamy do naczynia żaroodpornego i przykrywamy 1/3sera.
3. Układamy pokrojonego w plasterki ogórka konserwowego i pokrojoną w paski papryke.Przykrywamy pozostałym żółtym serem,smarujemy majonezem i keczupem.Wkładamy do piekarnika rozgrzanego do temp.175 stopni i zapiekamy bez przykrycia 30min.