ffhfrrr.jpg

ffhfrrr.jpg
Rozmiar 63 KB
Przepis - Kiszona kapusta gotowana do obiadu

SKŁADNIKI:

* Kapusta kiszona ok 1kg
* smalec z skwarkami
* kawałek gotowanego boczku
* kminek
* pieprz ziolowy
* sol
* liśc laurowy
* ziele angielskie

PRZYGOTOWANIE:

Kapustę kszona pluczemy i wkladamy do garnka , podgotowujemy , jesli nadal jest za kwaśna odlewamy wodę i dolewamy świeżej , dusimy dodając liśc laurowy 2-3 sztuki ziele angielskie kilka ziaren oraz 2 łyżki smalcu ze skwarkami oraz pieprz sol do smaku oraz kminek , boczek kroimy w kostke i podpiekamy wkładamy do kapusty i dusimy około godziny , zagęszczamy mąką pszenną i podajemy jak dodatek:)
  • zanotowane.pl
  • doc.pisz.pl
  • pdf.pisz.pl
  • kress-ka.xlx.pl
  •