chrupiące udka.JPG

chrupiące udka.JPG
Rozmiar 62 KB
CHRUPIĄCE UDKA
SKŁADNIKI:
4 udka z kurczaka
5 łyżek majonezu
2 łyżki keczupu
3 garście płatków kukurydzianych
pikantna przyprawa do kurczaka
sól
pieprz
oregano
bazylia
olej
PRZYGOTOWANIE
1.Udka z kurczaka umyć,podzielić na pół,natrzeć je solą,pieprzem,oregano,bazylią i odstawić na 2 godziny do lodówki.
2.Blaszkę wysmarować olejem i ułożyć na niej udka z kurczaka.Majonez połączyć z keczupem oraz płatkami kukurydzianymi i powstałym sosem polać mięso.Wierzch posypać pikantną przyprawa do kurczaka.
3.Mięso przykryć folią aluminiową,a następnie wstawić do piekarnika.Piec w temperaturze 180 stopni ok.6o minut.Gdy udka będą miękkie,zdjąć folię aluminiową zwiększyć temperaturę do 200 stopni i podpiec do momentu,aż płatki dobrze się zrumienią.Udka z kurczaka najlepiej podawać z pieczonymi ziemniakami oraz surówką.
  • zanotowane.pl
  • doc.pisz.pl
  • pdf.pisz.pl
  • kress-ka.xlx.pl
  •